Usein kysytyt kysymykset

Minua ei ole koskaan ennen nukutettu. Voidaanko minut nukuttaa hammashoitoa varten?

Esihaastatteleme jokaisen potilaan enne suunniteltua toimenpidettä puhelimitse, jolloin käydään läpi potilaan sairaushistoria, nykyinen terveydentila ja käytössä olevat lääkkeet. Joskus potilaan terveydentila, esim, huonossa hoitotasapainossa oleva astma, estää nukutushammashoidon hammashoitolassa. Pääsäntöisesti nukutus onnistuu kyllä tarvittaessa hammashoitoa varten.

3-vuotiaan lapseni etuhammas katkesi hänen kaatuessaan. Voidaanko tarvittava hammashoito toteutaa nukutuksessa?

Hyvin todennäköisesti kyllä. Esihaastattelun yhteydessä kyselemme tietoja lapsen terveydentilasta, jonka perusteella tiedämme onko lapsi turvallista nukuttaa hammashoitoa varten. Perusterveen lapsen nukutus onnistuu kyllä helposti ja turvallisesti. Nuorimmat hammashoitoa varten nukuttamamme potilaat ovat olleet alle 3-vuotiaita.

Pitääkö minun paastota ennen nukutushammashoitoa?

Kyllä. Paastoajat ovat samat kuin muita leikkauksia varten annetavaan nukutukseen. Kiinteää ruokaa saa nauttia 4-6 tuntia ennen nukutusta ja vettä saa juoda vielä 2 tuntia ennen nukutusta. Aamulääkkeet voi ottaa normaalisti pienen vesimäärän kanssa, ellei toisin ole ohjeistettu. Paastoajat käymme läpi vielä kun soitamme potilalle paria päivää ennen suunniteltua toimenpidettä.

Missä minut nukutetaan nukutushammashoitoa varten?

Nukutus tapahtuu hammaslääkärin hoitotuolissa. Kämmenselkään tai kyynärvarteen laitetaan pieni laskimokanyyli, jonka kautta nukutusaine annetaan suoraan laskimoon. Potilas nukahtaa miellyttävästi 10-15 sekunnissa, jonka jälkeen häntä pidetään unessa niin kauan kuin on tarpeellista hoitoa varten.

Saako nukutushammashoidosta KELA-korvausta?

Ei enää, sillä yksityisen terveydenhuollon KELA-korvauksia on poistettu 1.1.2023 lähtien suurimmasta osasta toimenpiteistä, myös anestesioista.

Paljonko nukutushammashoito maksaa?

Nukutus eli yleisanestesia maksaa 440 €/tunti (110 €/15 min). Vähimmäisveloituksemme on yksi tunti, jonka jälkeen laskutamme 15 min ajanjaksoissa.

Sedaatio eli lääkerentoutus maksaa 300 €/tunti (150 €/30 min). Vähimmäisveloituksemme on yksi tunti, jonka jälkeen laskutamme 30 min ajanjaksoissa.

info@unimyssy.fi

© 2023 Unimyssy Oy